Natural Bio-active Compounds

Volume 1: Production and Applications

de

, ,

Éditeur :

Springer


Paru le : 2019-09-06



eBook Téléchargement , DRM LCP 🛈 DRM Adobe 🛈
Lecture en ligne (streaming)
210,99

Téléchargement immédiat
Dès validation de votre commande
Ajouter à ma liste d'envies
Image Louise Reader présentation

Louise Reader

Lisez ce titre sur l'application Louise Reader.

Description


Les composés bioactifs produits par des sources naturelles, comme les plantes, les microbes, les champignons endophytes, etc., peuvent être utilisés dans divers domaines, dont l'agriculture, la biotechnologie et la biomédecine. Plusieurs composés bioactifs se sont avérés inestimables dans la médiation des interactions plantes-microbes et dans la promotion de la croissance et du développement des plantes. En raison de leurs nombreuses propriétés bénéfiques pour la santé, ces composés ont été largement utilisés comme source de médicaments depuis les temps anciens.
Cependant, il existe un besoin sans précédent de répondre à la demande croissante de composés bioactifs naturels dans les industries des arômes et des parfums, des aliments et des produits pharmaceutiques. De plus, la découverte de nouvelles molécules de plomb d'origine naturelle est essentielle pour vaincre le nombre croissant de nouvelles maladies. À cet égard, les composés bioactifs naturels présentent un potentiel énorme pour la découverte de nouveaux médicaments. Par conséquent, ce domaine de recherche est devenu un domaine vital pour les chercheurs intéressés à comprendre la chimie, les mécanismes de biosynthèse et les activités pharmacologiques de ces métabolites bioactifs. Cet ouvrage décrit les principes de base des composés végétaux bioactifs, leurs propriétés chimiques et leurs propriétés biotechnologiques pharmacologiques en ce qui concerne diverses maladies humaines et leurs applications dans l'industrie pharmaceutique, cosmétique et végétale. Il constitue un atout précieux pour tous les étudiants, les éducateurs, les chercheurs et les experts en agronomie, en écologie, en agronomie, en sciences végétales, en biologie moléculaire, en physiologie du stress et en produits naturels.
Pages
608 pages
Collection
n.c
Parution
2019-09-06
Marque
Springer
EAN papier
9789811371530
EAN PDF
9789811371547

Informations sur l'ebook
Nombre pages copiables
6
Nombre pages imprimables
60
Taille du fichier
13967 Ko
Prix
210,99 €
EAN EPUB
9789811371547

Informations sur l'ebook
Nombre pages copiables
6
Nombre pages imprimables
60
Taille du fichier
32942 Ko
Prix
210,99 €

Dr. Mohd Sayeed Akhtar (PhD) is an Assistant Professor at Gandhi Faiz-e-Aam College, Shahjahanpur, UP, India. He received his PhD degree from Aligarh Muslim University (AMU), India in 2008, prior to conducting post-doctoral research at the Botanical Institute, University of Basel (BIB), Switzerland (2008–2010), and at Chonbuk National University (CBNU), Republic of Korea in 2011. He was an Assistant Professor at Jimma University, Ethiopia (2011-2014), and a fellow researcher at the Institute of Tropical Agriculture, Universiti Putra Malaysia (UPM), (2014-2015). Dr. Akhtar has more than 15 years of research and 10 years of teaching experience in soil microbiology, applied microbiology, environmental microbiology, molecular biology, plant pathology and plant nanobiotechnology. He has authored or co-authored more than one hundred articles in peer-reviewed journals, conference proceedings, and book chapters, and has edited 10 books with international publishers. Further, he serves as an editorial board member and reviewer for several high-impact international journals. His current research is focused on rhizospheric plant-microbe interactions and molecular biotechnology, bioremediation, biomineralization, nano-fertilizers and nanobiotechnology. 

Dr. Mallappa Kumara Swamy (PhD) is a Professor and Head of the Department of Biotechnology at East West College of Science, Bengaluru, Karnataka, India. He completed his postdoctoral research at the Department of Crop Science, Faculty of Agriculture, Universiti Putra Malaysia (UPM), Serdang, Selangor, Malaysia. Before that, he had worked as an Associate Professor and Head of the Department of Biotechnology, Padmashree Institute of Management and Sciences, Bangalore University, Bengaluru, India. He received his PhD (Biotechnology) from Acharya Nagarjuna University, Guntur, India in 2013. He has more than 15 years of teaching and research experience in the fields of plant biotechnology, secondarymetabolite production, phytochemistry and bioactive studies. Dr. Swamy has authored 80 research publications in peer-reviewed journals and 16 book chapters. Recently, he has edited four books published by Springer Nature Singapore Pte Ltd., Singapore. He also serves as an editorial board member and reviewer for several high-impact international journals. His current research is focused on cell and tissue culture technology for bioactive compound production, and on nanotechnology for medical applications. 

Dr. Uma Rani Sinniah (PhD) is a Professor at the Department of Crop Science, Faculty of Agriculture, Universiti Putra Malaysia (UPM). She has more than 35 years of teaching and research experience in the fields of plant biology, seed technology, cryobiology, germplasm conservation, and plant secondary metabolites, and has successfully completed several projects supported by various national and international funding bodies. She has published more than 95 research articles in peer-reviewed journals, and eight book chapters. Her current research is focused on seed science and technology, cryopreservation, plant cell and tissue culture, and secondary metabolite production. 

Suggestions personnalisées